Польща може вимагати від Німеччини $850 млрд репарацій – депутат

П'ятниця, 2 березня 2018, 14:26

Польський депутат від керівної партії ПіС Аркадіуш Мулярчик заявив, що Німеччина, можливо, заборгувала Польщі $850 мільярдів за збиток, який був завданий під час Другої Світової Війни.

Про це повідомляє Polskie Radio.

Зазначимо, що Мулярчик є головою парламентської команди з оцінки компенсації за збитки, завдані Польщі з боку Німеччини під час Другої світової війни.

"Мова йде про дуже великі, але виправдані суми компенсації за військові злочини, за зруйновані міста, села, втрачений демографічний потенціал нашої країни", - сказав він.

"Мова йде про великі суми. Ось чому Німеччина проводить політику, що заперечує будь-які претензії та проводить цю політику по всьому світу", - додав він.

Раніше у Польщі заявляли, що можуть вимагати від Німеччини 48,8 млрд доларів.

Як відомо, Німеччина відхилила вимогу Польщі щодо нових переговорів про виплату додаткових репарацій за роки Другої світової війни, зазначивши, що ця проблема вже була врегульована в 1953 році.

Однак керівна партія Польщі заявляє, що рішення, прийняті владою комуністичної епохи не діють, тому що вони були зроблені під тиском з боку Радянського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: