У Польщі знову нагадали Німеччині, що питання репарацій відкрите та законне

Понеділок, 13 листопада 2017, 15:10

Польський депутат від керівної партії "ПіС" Аркадіуш Мулярчик заявив, що питання військових репарацій від Німеччини відкрите та законне.

Про це він заявив у відповідь на заяву посла Німеччини у Польщі Рольфа Нікеля, передає PAP.

Посол Німеччини в Польщі у своєму інтерв'ю для тижневика Do Rzeczy заявив, що питання про репарації є законно та політично закритим.

Мулярчик, який є головою парламентської команди з оцінки компенсації за збитки, завдані Польщі з боку Німеччини під час Другої світової війни, у свою чергу заявив, що питання про відшкодування залишається відкритим.

"Німецький посол помиляється, питання репарацій відкрите: воно є законним та політичним. Німеччина ніколи не укладала мирний договір з Польщею, а щодо військових злочинів, геноциду та злочинів проти людства немає терміну давності", - написав він у своєму Twitter.

Нагадаємо, бюро юридичного аналізу польського Сейму опублікувало висновок, згідно з яким Польща має законні підстави вимагати репарацій від Німеччини.

За оцінками комісії, унаслідок дій Німеччини у зв’язку з Другою світовою війною Польща зазнала збитків на суму 48,8 млрд доларів.

Як відомо, Німеччина відхилила вимогу Польщі щодо нових переговорів про виплату додаткових репарацій за роки Другої світової війни, зазначивши, що ця проблема вже була врегульована в 1953 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: