У США хочуть свідчень Цукерберга перед Конгресом через витік даних у Facebook

Вівторок, 20 березня 2018, 12:26

Все більше американських законодавців хочуть, щоб керівник компанії Facebook Марк Цукерберг надав свідчення у Конгресі США у зв’язку з повідомленнями про несанкціонований збір даних користувачів соціальної мережі британською консалтинговою фірмою Cambridge Analytica.

Про це повідомляє CBS News.

"Марк Цукербарг повинен надати публічні свідчення під присягою перед судовим комітетом. Він зобов’язаний американському народові, який має бути глибоко розчарований суперечливими та відмінними поясненнями, які були запропоновані", - заявив американським журналістам сенатор від Демократичної партії Річард Блюменталь.

За його словами, якщо Цукерберг не погодиться свідчити добровільно, його слід викликати через суд.

Відзначається, що вимоги додаткових пояснень від Facebook поширюються у багатьох комітетах обох палат американського Конгресу. У понеділок голова комітету сенату США з торгівлі Джон Тьюн написав листа Цукербергу з вимогою надати відповіді до 29 березня з приводу типу даних, до яких отримала доступ компанія Cambridge Analytica.

Двоє інших членів судового комітету американського Сенату Джон Нілі Кеннеді та Емі Клобучар у понеділок надіслали листа голові комітету Чаку Грасслі з проханням провести більш широкі слухання за участю керівників Twitter, Facebook та Google. Грасслі поки ще не розкрив планів щодо своїх кроків у цій справі.

Член Палати представників Конгресу США, головний демократ у комітеті з розвідки палати заявив, що було би корисно "провести ще одне слухання з керівниками різних технологічних компаній, щоб вивчити останнє незаконне присвоєння даних та їх використання, на яке поклалася кампанія Трампа".

Як повідомлялося, фірма Cambridge Analytica зібрала для виборчого штабу Дональда Трампа дані про мільйони профілів користувачів Facebook в США, плануючи створити з їхньою допомогою програму для прогнозування і впливу на результат виборів.

Британський комісар із захисту інформації Елізабет Денем домагається ордеру на обшук британської компанії Cambridge Analytica, яку звинувачують у несанкціонованому використанні даних 50 млн користувачів Facebook для впливу на вибори у США в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: