Facebook докладніше займеться розслідуванням втручання РФ у Brexit

Четвер, 18 січня 2018, 09:17

Facebook Inc. проведе більш докладне розслідування щодо втручання Росії на кампанію перед референдумом щодо виходу Британії з ЄС.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відповідне рішення компанія прийняла в результаті тиску британських законодавців, незадоволених якістю попереднього розслідування, проведеного Facebook.

Facebook і Twitter раніше заявили, що виявили мінімальне використання своїх платформ порівняно з більш всеосяжною російською дезінформаційною кампанією перед президентськими виборами в США. Британські політики закликали компанії до подальшого розслідування, щоб перевірити, чи використовувала Росія інші методи для впливу на референдум.

У Facebook заявили, що займуться пошуками узгоджену діяльність по розповсюдженню дезінформації напередодні голосування. Компанія заявила, що на такий огляд потрібно кілька тижнів, і попросила владу Британії поділитися оцінками розвідки та іншою інформацією, яка може допомогти в роботі.

У Twitter, де також мали надати свою відповідь британським парламентарям, відмовилися коментувати це питання.

Раніше компанії  Facebook і Twitter заявили, що допомагатимуть у британському розслідуванні щодо можливого втручання РФ у кампанію щодо Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: