Єврокомісія захищає перед Європарламентом призначення нового генсека

Понеділок, 26 березня 2018, 11:11

Європейська комісія продовжує наполягати, що призначення нового генерального секретаря ЄК Мартіна Зельмаєра відбулося відповідно до усіх правил.

Про це йдеться у документі, підготовленому на запит Комітету Європарламенту з бюджетного контролю.

Єврокомісія відповіла на 134 запитання комітету, опублікувавши 80-сторінковий документ рівно о 3 годині ночі у неділю, коли Європа переводила годинники на літній час.

"У своїх відповідях Комісія підтверджує, що рішення про призначення пана Зельмаєра було прийнято у повній відповідності до Положень про службовців ЄС та Правил процедури Комісії", - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія підтвердила, що її президент Жан-Клод Юнкер знав про план тодішнього генсека Александра Італьянера піти на пенсію вже у 2015 році і сказав про це своєму помічнику Зельмаєру.

Але в Єврокомісії заперечили твердження, що Юнкер та Зельмаєр у листопаді минулого року підготували план із зміщення Італьянера з посади.

У відповідях також зазначається, що технічно Зельмаєр не був підвищений, оскільки він залишається на тому ж рівні державної служби, як і раніше, і що він навіть погодився на пониження заробітної плати.

Минулого тижня під час дебатів на пленарному засіданні у Страсбурзі низка євродепутатів заявили, що процедура призначення Зельмаєра була недостатньо чесною та прозорою.

Конференція президентів Європарламенту (президент та лідери політичних груп) попросила Комітет з бюджетного контролю скласти та представити резолюцію, яка буде поставлена ​​на голосування на майбутньому пленарному засіданні в Страсбурзі (19 квітня).

У Брюсселі вже місяць вирують пристрасті щодо призначення Зельмаєра. Багатьох цікавить як несподівана відставка попереднього генсека Єврокомісії 21 лютого, так і надзвичайно швидке, як для бюрократії Брюсселя, призначення Зельмаєра, який тільки того ж дня отримав крісло заступника генсека.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: