Еквадор позбавив Ассанжа доступу в інтернет після коментарів про отруєння Скрипаля

Четвер, 29 березня 2018, 10:54

Влада Еквадору позбавили засобів зв'язку із зовнішнім світом засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який живе в посольстві цієї країни в Лондоні.

Про це Національний секретаріат комунікацій Еквадору повідомив у своєму Twitter.

Таке рішення було прийнято, оскільки Ассанж "порушив письмове зобов'язання дане уряду (Еквадору - Ред.) в кінці 2017 року не поширювати повідомлення, які можуть впливати на стосунки (Еквадору) з іншими державами".

У заяві Національного секретаріату комунікацій Еквадору не сказано, про які саме дії Ассанжа йдеться, лише те, що недавня поведінка засновника WikiLeaks в соціальній мережі "поставила під загрозу хороші відносини (Еквадору) з Великою Британією, з іншими країнами Європейського Союзу та з іншими державами".

Рішення набуло чинності з 27 березня.

Як повідомляє The Guardian, такий крок був зроблений після того, як Ассанж у Твіттері прокоментував заяву Британії про відповідальність РФ за отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього російського агента та його дочки в Солсбері.

За його словами, заява Британії без наявності незалежного підтвердження ОЗХЗ лише дала дозвіл Кремлю до поширення думки всередині країни, що Росію переслідують.

Окрім того, Ассанж розкритикував висилку російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: