Суд Британії ув'язнив лідерів ультраправої групи, відео якої поширював Трамп

Четвер, 8 березня 2018, 11:12

Британський суд виніс рішення про ув'язнення лідера ультраправого угрупування Britain First Пола Голдінга і його заступниці Джейди Франсен за переслідування на релігійному ґрунті.

Про це повідомляє AFP.

31-річна Джейда Франсен отримала 36 тижнів ув'язнення. Повідомляється, що вона зняла та виклала в інтернеті відео людей, яких вона помилково вказала як обвинувачених у справі про зґвалтування, що розглядалася у суді Кентербері в травні минулого року. Тоді суд засудив трьох мусульманських чоловіків та підлітка.

36-річний лідер Britain First Пол Голдінг також був визнаний винним та ув'язнений на 18 тижнів.

Повідомляється, що пара також розклеювала образливі листівки на будинках в районі, де проживали підсудні.

Суддя Джастін Баррон у Фолкстонському магістратському суді заявив Голдінг і Франсен "продемонстрували ворожість" стосовно мусульманської віри.

"Я не сумніваюся, що це був їхній спільний намір використати обставини справи (в Кентербері) у власних політичних цілях. Це була кампанія, щоб привернути увагу до раси, релігії та іммігрантського походження підсудних", - додав суддя.

Як повідомлялося, в кінці листопада президент США Дональд Трамп у своєму Twitter поширив серією відеороликів, у яких показано "небезпечність" мусульман.

Всі три відео були спочатку опубліковані у Twitter Джейдою Франсен, заступником керівника ультраправої та ультранаціоналістичної групи Britain First ("Британія перш за все"). 

Ретвіти Трампа викликали хвилю критики, в тому числі серед політичного керівництва Британії.

У січні президент США Дональд Трамп висловив готовність вибачитися за ретвіти відеороликів британської ультраправої організації Britain First, через які його критикували наприкінці минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.