Євроконтроль попередив авіакомпанії про можливі авіаудари в Сирії протягом 72 годин

Середа, 11 квітня 2018, 10:45

Євроконтроль (Європейська організація з безпеки повітряної навігації) закликала авіакомпанії з обережністю здійснювати на рейси в напрямку Східного Середземномор'я через можливі авіаудари у Сирії протягом наступних 72 годин.

Про це йдеться у повідомленні на сайті агентства.

"У зв'язку з можливими повітряними ударами в Сирії з використанням повітряних або крилатих ракет протягом наступних 72 годин, необхідно приділяти особливу увагу плануванню льотних операцій в районі Східного Середземномор'я/Нікосії", - зазначили у Євроконтролі.

Існує ймовірність короткочасних перебоїв радіонавігаційного обладнання, розповіли в агентстві. Оповіщення також попереджає пілотів бути готовими до певних ризиків та перешкод, які можуть виникнути під час рейсів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп та західні союзники обговорюють можливі військові дії, спрямовані проти президента Сирії Башара Асада. Його режим підозрюють у хімічній атаці цими вихідними на місто Думу у Східній Гуті, де перебувають сили сирійських повстанців.

Трамп у вівторок скасував плановану поїздку до Латинської Америки, щоб зосередити увагу на реакції на сирійський інцидент. У понеділок президент США попередив про швидку реакцію, коли відповідальність за напад у Сирії буде встановлена. Росія пригрозила збивати кожну ракету США, випущену по Сирії.

Згідно зі свідченнями Сирійської групи допомоги, в суботу у ймовірній хімічній атаці на місто Думу загинули щонайменше 60 людей і більше тисячі отримали травми. Лікарі та свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: