Прем'єр Британії у понеділок закличе парламент підтримати угоду про Brexit

Понеділок, 26 листопада 2018, 10:19

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей в понеділок скликає засідання уряду і виступить у парламенті щодо узгодженої з ЄС угоди про Brexit.

Про це повідомляє AFP.

У неділю на спеціальному саміті в Брюсселі 27 лідерів держав Євросоюзу схвалили угоду про вихід Британії з ЄС. Обидві сторони наполягали на тому, що ця угоду найкращий і єдиний варіант.

Тепер угоду має схвалити британський парламент наступного місяця, але чимало депутатів виступають проти прописаних в угоді умов, в тому числі парламентарії правлячої Консервативної партії.

"Ми можемо підтримати цю угоду, підтвердити голосування на референдумі і перейти до створення яскравого майбутнього. Або ж ця Палата може вирішити відмовитися від цієї угоди і повернутися до початку", - скаже сьогодні Мей під час виступу у Палаті громад.

"Це повернення відкрило б двері для ще більшого розділення та ще більшої невизначеності, з усіма подальшими ризиками", - попередить вона депутатів.

Агентство із посиланням на європейське джерело повідомляє, що Мей на саміті в неділю визнала, що зараз вона не має більшості в парламенті, щоб затвердити угоду.

Зараз вона розпочинає інтенсивну загальнонаціональну кампанію, спрямовану на популяризацію урядового плану - і небезпек сценарії без угоди - до голосування депутатів, яке орієнтовно відбудеться 12 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: