Франція, Німеччина та Ірландія заборонили польоти літаків Boeing 737 MAX

Вівторок, 12 березня 2019, 18:04

Ірландія тимчасово призупинили експлуатацію всіх літаків Boeing 737 MAX в ірландському повітряному просторі після авіакатастрофи в Ефіопії.

Про це йдеться у заяві ірландського управління повітряним рухом.

"Рішення було прийнято з урахуванням безпрецедентної втрати двох Boeing 737 MAX за останні місяці. Оскільки ми в даний час не маємо достатньої інформації з (ефіопського) реєстратора даних про польоти, в якості запобіжного заходу ми видаємо вказівку припинити будь-які комерційні пасажирські рейси на Boeing 737 MAX будь-якого оператора в ірландському повітряному просторі", - йдеться у заяві ірландського Управління повітряним рухом.

Франція також оголосила про тимчасову заборону на польоти літаків Boeing 737 MAX, хоча французькі авіалінії не мають літаків цього типу, повідомляє Le Figaro.

"Проте, враховуючи обставини аварії в Ефіопії, французькі органи влади прийняли рішення, як запобіжний захід, заборонити будь-які комерційні польоти на Boeing 737 Max до, з або над французькою територією", - йдеться у повідомленні Генеральної дирекції цивільної авіації Франції.

У міністерстві транспорту Німеччини також заявили, що закривають повітряний простір країни для лайнерів цього типу, повідомляє Deutsche Welle.

Раніше про заборону польотів цих літаків оголосила Велика Британія. За даними ЗМІ, незабаром їм можуть заборонити літати по всьому Євросоюзу.

Експлуатацію Boeing 737 Max 8 вже заборонили Китай, Австралія, Сінгапур, Ефіопія та Індонезія.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту були 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули.

Жертвами авіакатастрофи стали громадяни понад 30 країн. Причина катастрофи поки невідома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.