ЗМІ назвали причину провалу переговорів Трампа і Кіма у В’єтнамі

Неділя, 3 березня 2019, 14:12

Другий саміт Дональда Трампа і Кім Чен Ина, який відбувся у В’єтнамі, завершився достроково через відмову КНДР закрити секретне підприємство зі збагачення урану на вимогу США.

Про нові деталі дострокового закінчення саміту повідомило видання The Sunday Times.

За його інформацією, американська делегація направила своїм північнокорейським колегам розвідувальні дані про секретні установки зі збагачення урану і поставила вимогу про їх демонтаж. Мова про об’єкт під назвою "Кангсон".

Коли Кім відмовився задовольнити вимогу, переговори провалилися. Трамп полетів назад до Вашингтона, а Кім залишився у В'єтнамі з дводенним офіційним візитом.

Трамп в публічних коментарях намагався приховати важливість цього підприємства, щоб не поставити під загрозу майбутні переговори з КНДР.

За підсумками саміту у Ханої планувалось підписання декларації, однак саміт завершився завчасно і домовленостей щодо денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.

Дональд Трамп пояснив, що КНДР хоче повного і негайного зняття обмежень, але США не можуть на це піти. Держсекретар США Майк Помпео пояснив, що Сполучені Штати сподівалися підписати угоду з КНДР, але Північна Корея була неготовою виконати вимоги США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: