Вебер висунув умову Орбану для збереження його партії в ЄНП

Вівторок, 5 березня 2019, 17:48

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повинен припинити свою антиєвропейську риторику, якщо він хоче, щоб його партія "Фідес" залишилася у складі Європейської народної партії.

Про це заявив офіційний кандидат на пост президента Єврокомісії від ЄНП, німецький євродепутат Манфред Вебер, повідомляє Reuters.

Вебер сказав, що хотів би зробити останню спробу зберегти партію Орбана в європейській партійній сім'ї перед тим, як європейські консерватори обговорять можливе виключення "Фідес" 20 березня.

"Віктор Орбан повинен негайно і назавжди припинити антибрюссельські кампанії свого уряду", - сказав Вебер, додавши, що Орбану необхідно вибачитися перед іншими партіями-членами ЄНП і забезпечити роботу Центральноєвропейського університету в Будапешті.

Нагадаємо, Орбан назвав своїх критиків у Європейській народної партії "корисними ідіотами", сказавши, що вони служать інтересам лівих.

Минулого тижня лідери кількох християнсько-демократичних партій в Європі закликали виключити партію Орбана "Фідес" зі складу ЄНП. 

Угорський уряд в середині лютого розпочав рекламну кампанію, що звинувачує голову Єврокомісії Жана-Клода Юнкера в бажанні "заповнити Угорщину мігрантами" за вказівкою фінансиста і філантропа Джорджа Сороса. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: