Додон розповів послу США про мирну передачу влади у Молдові

П'ятниця, 14 червня 2019, 13:08

Президент Молдови Ігор Додон зустрівся з послом США у Кишиневі Дереком Хоганом і запевнив його у намірі забезпечити мирну передачу влади в країні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Додон написав у п'ятницю на своїй сторінці в Facebook після зустрічі з дипломатом.

"В ході обговорення внутрішньополітичної ситуації в Республіці Молдова прийшли до єдиної думки про необхідність збереження стабільності. У зв'язку з цим зазначив, що запланований на 16 червня марш на підтримку нової легітимної влади носить виключно мирний характер", - повідомив Додон.

"Два прем’єри – це забагато": у МЗС пояснили своє повідомлення про Молдову

За його словами, президентська адміністрацій перебуває у постійному контакті з новою парламентською більшістю в складі соціалістів та проєвропейського блоку ACUM, а також з урядом Майї Санду.

"Спільними зусиллями ми будемо забезпечувати мирну передачу влади на благо народу нашої країни і збережемо взаємовигідні відносини з зовнішніми партнерами Молдови", - повідомив молдовський президент.

Одночасно стало відомо, що Демократична партія, яка не визнає зміну влади у Молдові, розіслала листи акредитованим в Кишиневі посольствам. Політсила заявила, що колишній уряд Павла Філіпа є єдиним законним виконавчим органом в країні.

Криза у Молдові: МЗС України вважає прем'єр-міністрами і Санду, і Філіпа

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої не визнає попередня влада на чолі з олігархом Владом Плахотнюком.

Новий уряд на чолі із Санду визнали ключові держави ЄС, а також Росія. Вашингтон з цього приводу до тепер висловлюється менш виразно.

11 червня колишній уряд Молдови під керівництвом Павла Філіпа ухвалив два рішення, які повинні викликати схвалення у США. Зокрема, уряд Філіпа вирішив перенести посольство Молдови в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

Детальніше у статті: "Чому президент Зеленський має подзвонити новому прем'єру Молдови".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: