Зеленський чекає від лідерів ЄС конкретного сигналу про вступ України

Четвер, 10 березня 2022, 14:17

Президент Володимир Зеленський заявив, що лідери Україна чекає на конкретний сигнал від лідерів ЄС, які цими днями обговорять українську заявку на вступ.

Про це Зеленський сказав у своєму зверненні в четвер,  повідомляє "Європейська правда".

"Цими днями лідери Євросоюзу збираються, щоб обговорити війну Росії проти України, нашу заявку на вступ до ЄС. Ми чекаємо конкретний сигнал. Чекаємо потужну підтримку, бо це буде справедливо, по-справжньому, по-європейськи", - сказав президент.

Він додав, що Україна готова працювати з тими державами ЄС, які наразі скептичні щодо інтеграції України.

"Ми точно знаємо, хто і яку позицію з лідерів займає. Ми точно знаємо,хто за нас, а хто вважає, що Євросоюз - це просто бухгалтерія, прибутки, витрати і не більше. Будемо працювати, будемо переконувати. Життя буде переконувати", - додав Зеленський.

Нагадаємо, посли ЄС у понеділок обговорили заявки на вступ України, Молдови та Грузії і попросили Єврокомісію розглянути запити країн та надати свою оцінку. 

За інформацією ЗМІ, лідери ЄС на неформальному саміті в Парижі у четвер збираються пообіцяти підтримку Україні, але, ймовірно, не запропонують Україні прискорене членство в ЄС.

Детально про заявку України щодо членства дивіться у пояснювальному відео ЄвроПравди або читайте у статті "До ЄС у турборежимі: як та коли розглядатимуть заявку України про прискорений вступ"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: