Зеленський пропонує створити нове об'єднання держав U-24 для негайної зупинки конфліктів 

Середа, 16 березня 2022, 16:17

Президент України Володимир Зеленський закликав до створення нового об'єднання держав U-24, яке могло б протягом доби надавати всю необхідну допомогу, у тому числі збройну, для негайної зупинки конфліктів.

Про це, як пише "Європейська правда", глава держави заявив виступаючи за допомогою відеозв'язку в Конгресі США в середу, його цитує агентство "Інтерфакс-Україна".

У виступі Зеленський зазначив, що інституції, які мали захищати нас від війни, не працюють, а отже, сказав він, потрібні нові інституції та союзи.

Зеленський звернувся до Конгресу США: дайте системи ППО, якщо не можете закрити небо

"І ми пропонуємо створити об'єднання – U-24. United for peace. Союз відповідальних держав, які мають силу та совість, щоб зупиняти конфлікти. Негайно. За 24 години надавати всю необхідну допомогу. Якщо потрібно – то зброєю. Якщо потрібно – то санкціями. Гуманітарна підтримка. Політична підтримка. Гроші. Усе, що потрібно, щоби зберегти мир", - сказав він.

Крім того, сказав Зеленський, таке об'єднання "могло б надавати допомогу і тим, хто переживає стихійні лиха, техногенні катастрофи. Хто став жертвою гуманітарної кризи чи епідемії".

Згадайте, сказав він, "як складно було світу зробити найпростішу справу – просто дати всім вакцини. Вакцини від COVID. Щоб рятувати життя. Щоб не допускати нових штамів. Світ витрачав місяці та роки на те, що можна було зробити набагато швидше. Щоб не було людських втрат", – зазначив президент.

У виступі Зеленський також закликав США вводити санкції проти Росії щотижня, поки не закінчиться війна.

А також він закликав запровадити безпольотну зону над Україною або надати системи протиповітряної оборони для боротьби з російськими літаками та ракетами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: