Виробник вантажівок MAN зупинив два заводи в Європі через брак компонентів з України

Четвер, 31 березня 2022, 08:27

Німецький виробник вантажних автомобілів та автобусів MAN був змушений відправити в неоплачувану відпустку близько 11 тисяч співробітників через російське військове вторгнення в Україну.

Про це,  як пише "Європейська правда", повідомляє агентство "Інтерфакс".

Компанія, що належить Volkswagen Group, заявила в середу, що її підприємства в Мюнхені та польському Кракові зупинені з 14 березня через припинення постачання електричних дротів, що випускаються на українських заводах.

Кулеба закликав німецького виробника шоколаду Ritter Sport зберегти ім’я і вийти з Росії

На трьох інших підприємствах MAN обсяги виробництва скорочені, зокрема, на заводі з випуску двигунів у Нюрнберзі.

"Постачальники електричної проводки для вантажівок не можуть випускати її на українських підприємствах або можуть виробляти її в дуже обмежених обсягах. У результаті ми можемо втратити виробництво на кілька тижнів, що різко скоротить показники випуску у другому кварталі", - йдеться у повідомленні MAN.

Компанія повідомила, що вже почала шукати додаткові джерела постачання проводки для вантажівок в інших країнах, однак це триватиме кілька місяців.

Російська агресія вже  призвела до критичного дефіциту продовольства в Україні, а наслідки "глобальної продовольчої кризи" відчують у всьому світі, заявила раніше заступниця держсекретаря США Венді Шерман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: