74% американців підтримують створення безпольотної зони над Україною

Субота, 5 березня 2022, 07:56

Переважна більшість американців вважає, що Сполучені Штати повинні припинити купувати російську нафту і газ і співпрацювати з НАТО над створенням "зони, забороненої для польотів" для захисту України від російських авіа ударів.

Про це, як пише "Європейська правда", свідчать результати опитування Reuters/Ipsos.

Опитування, проведене в четвер і п’ятницю, свідчить про те, що зростає обурення США з приводу вторгнення Росії в Україну, яке останніми днями все частіше включало російські бомбардування міських районів.

Це змушує президента США Джо Байдена вживати більш агресивних дій проти Москви, хоча він відкинув ідею без польотної зони через ризик відкритого конфлікту між НАТО і російськими силами.

Як зазначається, незрозуміло, чи респонденти, які підтримують заборонену для польотів зону, повністю усвідомлюють ризик конфлікту, в той час як більшість виступає проти ідеї введення американських військ в Україну чи нанесення авіаударів для підтримки української армії.

Близько 74% американців, включаючи значну більшість республіканців і демократів, заявили, що Сполучені Штати та їхні союзники по Організації Північноатлантичного договору повинні ввести в Україні зону, заборонену для польотів, показало опитування.

80% американців заявили, що Сполучені Штати повинні припинити купувати російську нафту. У п’ятницю Білий дім заявив, що подумує скоротити американський імпорт російської нафти, хоча діє обережно, стурбований стрибком цін на бензин, який посилить високу інфляцію.

Більше того, 81% американців вважають, що Вашингтон повинен ввести додаткові санкції проти Росії.

Близько 77% респондентів заявили, що США мають конфіскувати активи російських олігархів, пов’язаних з президентом Росії.

Як повідомляла "Європейська правда", НАТО не погоджується забезпечити безпольотну зону над Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: