МВС Грузії опублікувало 145 вакансій – ЗМІ пишуть, що це через масові звільнення на знак протесту

Неділя, 21 серпня 2022, 21:13

Міністерство внутрішніх справ Грузії у суботу назвало брехнею повідомлення низки ЗМІ про те, що з відомства в масовому порядку звільняються співробітники.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

Багато грузинських ЗМІ останнім часом звернули увагу на те, що 17 серпня МВС країни оголосило конкурс на заміщення 145 вакансій. Згідно з поширеними даними, сотні співробітників МВС подають прохання про звільнення.

Як виявилося, частина колишніх співробітників МВС їдуть за кордон або шукають іншу роботу в Грузії, оскільки незадоволені низькою зарплатою поліції, який, за їхніми словами, вже не дозволяє утримувати сім’ю.

Деякі також говорили, що причиною їхнього відходу після багаторічної служби стали події минулого року, коли поліція не діяла під час погромів 5 липня 2021 року в центрі міста, внаслідок чого було побито десятки журналістів.

Низка грузинських видань, зокрема і грузинська служба "Радіо Свобода", опублікувала інтерв'ю з респондентами – колишніми співробітниками патрульної поліції та інспекторами, які розповіли, що їхнє начальство в МВС цікавилося, чому вони хочуть захищати представників "сексуальних меншин".

Також деякі непокоїлися через "політизацію поліції" та можливу відмову уряду Грузії від євроінтеграції.

У МВС Грузії на це заявили, що "звільнення працівників та прийом на роботу нових – нормальний робочий процес" для відомства, в якому працює 40 тисяч людей. Там стверджують, що оголошення про 145 вакансії було необхідне через збільшення потоку пасажирів і транспорту на прикордонних переходах.

"Після ослаблення існуючих обмежень у період пандемії рух людей і транспортних засобів у пунктах пропуску повернувся до колишнього режиму, і на цьому етапі спостерігається тенденція суттєвого зростання", – каже міністерство.

Побічно у МВС відповіли і на звинувачення колишніх співробітників щодо ставлення до прав ЛГБТК-спільноти та забезпечення безпеки журналістів.

Такі "висунуті колишніми співробітниками МВС на адресу відомства з питань телебачення або в публікаціях у ЗМІ звинувачення" в МВС Грузії назвали "морально неприйнятними діями" та пояснили їх бажанням "отримати законне право проживання в іноземній державі".

Читайте також: Антизахідна Грузія: як офіційне Тбілісі йде на конфлікт із США та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: