Україна й Польща підписали меморандум про співпрацю у сфері кіберзахисту

Понеділок, 22 серпня 2022, 13:46

Україна й Польща підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сфері кіберзахисту.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Меморандум підписали між Мінцифри та Держспецзв’язку з українського боку та Канцелярією прем'єр-міністра Польщі - з польського.

Його мета - посилити співпрацю для боротьби зі злочинами у кіберпросторі та зробити обмін досвідом та інформацією про кіберінциденти швидшим і ефективнішим.

"Зараз відбувається перша світова кібервійна. Тому об'єднання зусиль та обмін практиками — логічний крок у цій сфері. Із Польщею ми маємо не тільки спільний фізичний кордон, а ще й спільні проблеми у кіберпросторі,  де зазнаємо однакових атак", —  зазначив віцепрем’єр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Держсекретар з цифровізації, урядовий уповноважений з кібербезпеки Польщі Януш Цешинський зазначив, що хоча Польща у більшій безпеці завдяки членству у ЄС, їй важливо співпрацювати з українськими фахівцями, щоб країни навчалися одне в одного і ставали більш стійкими до кіберзагроз.

Також Україна та Польща нарощуватимуть присутність на міжнародній арені: участь в міжнародних організаціях, виступи на конференціях із кіберу, багатосторонні формати діалогу та консультації. Окрім цього, сторони запобігатимуть поширенню фейків та дезінформації в інформаційному просторі.

Нагадаємо, також Михайло Федоров заявив, що Польща передає Україні 5 тисяч терміналів для супутникового зв'язку Starlink.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: