У Грузії четвертий день гасять лісову пожежу, рятувальникам допомагають військові

Понеділок, 22 серпня 2022, 17:06

У муніципалітеті Боржомі, що в центральній Грузії, вже четверту добу тривають роботи з гасіння лісової пожежі за участі кількох сотень пожежників та військовослужбовців, а також спецтехніки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

Пожежу в Боржомському районі гасять уже четверту добу. Займання виникло між селами Квабісхеві та Зовреті, на правому березі річки Мткварі (Кури). Ситуацію ускладнює вітер і гірський рельєф, який не дозволяє використовувати пожежну техніку.

У Боржомі відучора перебувають представники різних підрозділів міністерства внутрішніх справ, міністерства оборони, місцевої влади, співробітники лісових господарств та заповідників. Було також створено штаб оперативного управління на чолі із заступником глави МВС Грузії та начальником Служби з управління надзвичайними ситуаціями.

Пожежі у Європі наближаються до рекордного показника: вже вигоріли 660 тисяч гектарів

З ранку понеділка гасіння пожежі відновили чотири вертольоти прикордонної поліції, наразі небезпеку розповсюдження пожежі на населені пункти усунуто.

МВС мобілізувало у муніципалітеті Боржомі 250 пожежників та рятувальників, 50 пожежно-рятувальних машин та іншої техніки. Крім того, пожежа контролюється за допомогою дронів. Також на місці перебувають 300 співробітників відділу спеціального призначення МВС.

Крім того, за дорученням прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі до ліквідації пожежі у Боржомі залучили військовослужбовців Східного командування.

З боку Сил оборони Грузії у гасінні пожежі беруть участь гусеничні спеціальні засоби пожежогасіння управління тилового забезпечення армії, автоцистерни та пожежні машини підвищеної прохідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: