Зеленський пояснив, чому Україна зараз не веде переговорів із Росією

Вівторок, 23 серпня 2022, 22:23

Президент Володимир Зеленський пояснив, що Україна не готова зараз вести переговори з Росією, аби не повторити негативний досвід Мінських домовленостей, які призвели до втрати контролю над нашими територіями.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Офісу президента, про це Зеленський сказав на пресконференції за підсумками другого саміту Кримської платформи в Києві.

"У тій точці, де ми перебуваємо, до режиму припинення вогню ми не готові. Ми пояснили, що "Мінська-3", чи "Мінська-5", чи "Мінська-7" не буде. Ми в ці ігри не будемо грати, ми так втратили частину наших територій. І всі це прекрасно розуміють, всі від нас це почули. Тому що це пастка", – сказав він.

Зеленський нагадав, що режим припинення вогню може затягнутися на роки, і Україна залишиться без частини територій на півдні та не матиме виходу до моря. Водночас Росія через деякий час може знову розпочати воєнні дії, намагаючись відібрати Миколаїв, Одесу і навіть повторити спробу захоплення Києва.

"Росія щоденними атаками, проривами, наступами та відступами, супроводжуючи все це кривавими вбивствами та насиллям, говорить усім нам, що вони не бачать жодних переговорів. А ми пояснюємо, що все, що вони зробили, свідчить про те, що вони про жодний діалог не думають і ніколи не думали", – додав український президент.

Він укотре наголосив, що прискорити завершення війни з Росією можна, якщо Захід активізує постачання зброї.

Раніше Зеленський заявляв, що перемовини з керівництвом РФ про завершення війни обов'язково будуть, питання лише у тому, з яким президентом Росії.

Своєю чергою президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у зверненні до нації в понеділок заявив, що й далі хоче зібрати за одним столом переговорів глав України та Росії – Володимира Зеленського та Владіміра Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: