У Нідерландах скандал через смерть немовляти в центрі для мігрантів

Четвер, 25 серпня 2022, 20:20

Інспекторат Нідерландів з питань охорони здоров’я і догляду за неповнолітніми в середу оголосив, що буде розслідувати смерть трирічної дитини в центрі прийому шукачів притулку в селі Тер-Апель на сході країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Згідно з повідомленням відомства, немовля померло у "спортивній залі, яка слугувала екстреним центром прийняття шукачів притулку". Воно розслідує всі можливі причини смерті дитини, зокрема й умови перебування людей.

"На жаль, медична допомога не допомогла", – констатує інспекторат.

Ситуація викликала реакцію низки нідерландських політиків: деякі з яких закликали державного секретаря з питань міграції Еріка ван дер Берга оприлюднили заяву з поясненням обставин загибелі немовляти в Тер-Апелі, а також провести парламентські дебати.

У Нідерландах розкритикували плани уряду селити біженців на круїзних лайнерах

Як нагадує The Guardian, центр для прийому мігрантів у селі раніше критикували як такий, що не має належних умов для утримання людей. Так, нідерландська Рада з питань біженців заявила, що в центрі немає достатньої кількості санітарних засобів, ліжок, їжі й захисту від погодних умов.

А в нідерландському відділенні "Лікарів без кордонів", представники якого прибули до центру в Тер-Апелі в четвер, стверджують, що в ньому не обладнані душ, а туалети не прибираються.

Раніше влада Нідерландів планувала відкрити додатковий центр для мігрантів у готелі в місті Альберґен на сході, але місцеві жителі виступили проти, вийшовши на протести під гаслами "Ні шукачам притулку" і "Йдіть геть!"

Як повідомлялося, уряд Нідерландів виступає проти плану Європейської комісії із залучення більшої кількості робітників-мігрантів з Північної Африки, щоб допомогти з нестачею персоналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: