У Німеччині 8500 велосипедистів організували пробіг між містами, вимагаючи кращої інфраструктури

Понеділок, 29 серпня 2022, 10:32

У Німеччині організували багатотисячний велопробіг, вимагаючи від влади покращити зручність громадського транспорту і велоінфраструктури, аби стимулювати людей відмовлятися від власного авто.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BBC.

Ініціатором події стала група Verkehrswende Hessen, що просуває ідею досягнення повної кліматичної нейтральності транспорту у землі Гессен вже до 2030 року.

Близько 8500 учасників рушили з Франкфурта-на-Майні до Вісбадена, повністю зайнявши одну зі смуг автобану. Відстань між центральними частинами міст складає близько 40 км.  

Нагадаємо, на початку літа у Німеччині запустили експериментальний абонемент вартістю 9 євро на місяць, щоб стимулювати людей частіше користуватися громадським транспортом замість особистого авто. 

За три місяці квитком скористалися 38 млн німців та гостів країни. Канцлер Олаф Шольц називає результати чудовим успіхом, але після 31 серпня квиток не планують продовжувати, хоча лунають пропозиції про альтернативні програми. Міністр фінансів Крістіан Лінднер каже, що країна не може на довгостроковій основі дозволити собі "майже безкоштовний" громадський транспорт, для дотацій ініціативи протягом року знадобилось би 14 млрд євро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: