Влада Німеччини досягла домовленості про компенсацію родичам загиблих на Олімпіаді-1972

Середа, 31 серпня 2022, 20:25

Родичі жертв теракту, який стався під час Олімпіади 1972 року в німецькому Мюнхені, отримають від уряду Німеччини компенсацію в розмірі 28 мільйонів євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Як повідомив у середу представник федерального уряду Німеччини Штеффен Геберштрайт, у межах угоди історичні документи щодо трагедії 1972 року будуть розекречені й передані на вивчення комісії з ізраїльських та німецьких істориків.

Крім того, родини загиблих під час Олімпіади також зможуть отримати додаткові виплати від уряду Німеччини, федеральної землі Баварія і Мюнхена.

Угоди про компенсацію було досягнуто за кілька днів до 50-ої річниці теракту 5 вересня 1982, під час якого палестинська терористична організація "Чорний вересень" вбила 10 ізраїльських спортсменів і тренерів, а також одного поліцейського.

Пізніше німецьку владу розкритикували через відсутність належних заходів безпеки, а також залучення поліцейських без досвіду роботи із викрадачами. Крім того, операція із захоплення нападників зірвалась через те, що її транслювали в прямому етері на телебаченні.

Очікується, що на церемонії виступить президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який стане першим на своїй посаді, хто вибачиться перед родичами загиблих у теракті 1972 року.

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини пропонував жертвам компенсацію в розмірі 10 мільйонів євро, не враховуючи 4,6 мільйона, вже виплачених у 1972 і 2002 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: