У Бундестагу закликали до відправлення Україні танків у координації з ЄС і НАТО

Вівторок, 13 вересня 2022, 09:56

Глава комітету із закордонних справ Бундестагу, експерт із зовнішньої політики Соціал-демократичної партії Міхаель Рот вважає, що Німеччина може передати Україні танки в координації із союзниками в ЄС і НАТО.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Рот сказав в етері німецької радіостанції Deutschlandfunk.

Співголова партії Шольца не виключив постачання танків Україні

Коментуючи заяву німецького канцлера Олафа Шольца про те, що Берлін не передає Києву танки, бо зобов’язався координувати військову допомогу із союзниками, Рот зазначив, що "такі рішення не є незмінними".

"І саме тому ми маємо сісти з ЄС, НАТО, передусім – зі США, і прояснити: що ще ми можемо передати, щоб Україна також мала шанс звільнити території, захоплені Росією", – сказав політик і додав, що Владіміра Путіна можна змусити сісти за стіл переговорів лише в разі перемоги Києва.

Окрім того, глава комітету у справах Європи Бундестагу, депутат від "Зелених" Антон Хофрайтер в інтерв’ю Mediengruppe Bayern раніше закликав до пришвидшеного постачання Україні німецьких бойових танків Leopard, що допоможе запобігти загибелі українських військових.

А напередодні лідер коаліційної партії "Зелених" Омід Нуріпур закликав до додаткових постачань німецької зброї напередодні зими.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Німеччина зрештою дозволить постачання своїх танків Україні, але тамтешньому уряду потрібен час, щоб пройти еволюцію до ухвалення такого рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: