США: Німеччина має сама вирішувати, який тип допомоги надавати Україні

Вівторок, 13 вересня 2022, 12:48

Після заяви німецького канцлера, що Німеччина не може діяти сама у питанні постачання Україні основних бойових танків, у США заявили, що країна має сама вирішувати, який тип допомоги надавати.

Про це, як передає "Європейська правда", йдеться у Twitter посольства США у Німеччині.

"Ми цінуємо військову підтримку України з боку Німеччини та продовжуватимемо тісно співпрацювати з Берліном. Політика Сполучених Штатів не змінилася", - заявили у посольстві США.

"Ми закликаємо всіх союзників і партнерів якомога більше підтримувати Україну в боротьбі за її демократичний суверенітет. Рішення про тип допомоги в кінцевому підсумку залежить від кожної країни", - наголосили в США.

Раніше генеральний секретар правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини Кевін Кюнерт розвіяв очікування на постачання німецьких танків в Україну. 

"Позиція, яку уряд Німеччини зайняв від початку і яка залишиться нашою позицією в майбутньому, залишається, а саме: Німеччина не може діяти сама", — сказав у свою чергу канцлер Олаф Шольц, коли його запитали про можливість постачання Україні танків.

Як повідомлялося, посол США в Німеччині Емі Гутманн очікує від німецького уряду більшого, якщо йдеться про допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: