У Польщі судитимуть 7 осіб за допомогу "мігрантам Лукашенка" нелегально потрапляти до ЄС з Білорусі

Вівторок, 27 вересня 2022, 09:39

У Польщі судитимуть сімох осіб, затриманих у різний час за підозрою у сприянні мігрантам з нелегальним перетином кордону з Білорусі до Польщі і подальшим рухом вглиб ЄС, їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляє RMF24, про це повідомили у пресслужбі Генпрокуратури, пише "Європейська правда".

Перше затримання сталося ще 26 жовтня 2021 року, на піку штучної міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі, спровокованої режимом Александра Лукашенка. Тоді у Познані під час перевірки виявили в мікроавтобусі 17 людей, яким вдалося непоміченими перетнути кордон. 31-річний водій, як виявилось згодом, неодноразово мав проблеми з законом і лише незадовго перед цими подіями вийшов із в’язниці. 

Згодом затримали ще шістьох осіб, підозрюваних у тому, що вони діяли спільно і за винагороду - декілька тисяч євро - допомагали потрапити з Білорусі вглиб ЄС громадянам Іраку та Сирії. 

Частину справ вже передали до суду. 

Нагадаємо, у січні Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю, щоб ускладнити нелегальну міграцію з Білорусі, роботи завершили в середині літа. Останніми місяцями спроби нелегально потрапити у Польщу з Білорусі перестали бути масовими, але продовжуються. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: