У громадян ЄС спитають, чи підтримують вони обов’язкове веганське меню

Вівторок, 18 жовтня 2022, 23:32

Європейська комісія у вівторок зареєструвала ініціативу про обов’язкове запровадження веганського меню, висунуту через механізм Європейської громадянської ініціативи.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Ініціатива передбачає ухвалення закону, який вимагає наявності в приватних і державних закладах харчування Європи веганської альтернативи стравам і напоям. Організатори вважають, що це зможе привернути увагу людей до дотримання прав тварин, а також допомогти в подоланні кліматичної кризи й зменшити вартість харчування.

"Оскільки ця Європейська громадянська ініціатива відповідає встановленим умовам, Європейська комісія вважає її прийнятному під кутом зору закону. Комісія поки не аналізувала суть пропозиції", – йдеться в повідомленні.

Тепер організатори мають шість місяців для початку збору підписів. Якщо протягом року з того моменту вони отримають підписи не менш як мільйона громадян ЄС із семи різних країн, Єврокомісія буде змушена відреагувати на ініціативу.

У своєму рішенні виконавчий орган ЄС має або запропонувати кроки з утілення ініціативи, або пояснити, чому він цього не робитиме.

Європейська громадянська ініціатива, передбачена в Лісабонському договорі, набула чинності у квітні 2012 року. У її межах Європейська комісія отримала 119 ініціатив, з яких були зареєстровані 95, із них дев’ять – з початку 2022 року.

Нагадаємо, Єврокомісія у липні 2020 року дозволила вживання в їжу сушеного жовтого борошняного черв’яка, а пізніше – перелітну сарану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: