Суд у Норвегії відпустив сина соратника Путіна, затриманого через запуск дрона на Шпіцбергені

Четвер, 27 жовтня 2022, 17:29

Апеляційний суд міста Холугаланн у Норвегії відпустив з-під варти Андрея Якуніна, сина колишнього глави РЖД Владіміра Якуніна, близького соратника президента Росії Владіміра Путіна.

Про це повідомляє NRK, пише "Європейська правда".

Якуніна затримали в Норвегії 18 жовтня і звинуватили в незаконному використанні дрона на острові Шпіцберген. 25 жовтня він оскаржив це рішення.

Якунін був ув'язнений у Тромсе. Він є третім з чотирьох росіян, які були заарештовані через безпілотники в Норвегії з 11 жовтня і поміщені під варту.

"Більшість суддів визнала відсутність складу кримінального злочину. Ми дуже раді бачити, що Апеляційний суд погодився з нами, ми їдемо до в'язниці, щоб поговорити з Якуніним там", - сказав адвокат Бернт Хайберг.

Судді вказали, що безпілотники не підпадають під заборону польотів. Заборона стосується "повітряних суден", а це слово не має чіткого визначення. Дрони опиняються по обидва боки лінії, залежно від того, для чого вони використовуються.

Рішення може мати значення для інших росіян, заарештованих за керування безпілотником у Норвегії.

Якунін-старший був одним із засновників дачного кооперативу "Озеро" і з 2014 року перебуває під санкціями США через анексію Криму. Якунін потрапив у заголовки ЗМІ на початку цього року, коли заявив про рішучу опозицію до військового вторгнення в Україну.

Нагадаємо, у норвезькому районі Нордланд затримали двох росіян, які займалися зйомкою військових об’єктів.

Протягом останніх тижнів у Норвегії було заарештовано та затримано декілька громадян Росії з безпілотниками. У зв'язку з санкціями проти Росії, російським громадянам заборонено керувати безпілотниками на норвезькій території.

Служба безпеки поліції, PST, минулого тижня перебрала на себе національну відповідальність за розслідування цих справ.

Неофіційно повідомлялося, що один із затриманих, можливо - син близького соратника президента Росії Владіміра Путіна.

Через підозрілий дрон на кілька годин закривали аеропорт Бергена. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: