Австрія забезпечила себе газом на зиму

Понеділок, 31 жовтня 2022, 09:38

Потужності газосховищ Австрії станом на кінець жовтня заповнені на 90%, що становить близько 87 терават-годин газу.

Про це йдеться в публікації Euractiv, пише "Європейська правда".

Це означає, що Австрія змогла забезпечити собі річне споживання газу, розширюючи диверсифікацію поставок.

"Федеральний уряд виконав свою домашню роботу з енергопостачання і не тільки вжив заходів до майбутнього опалювального сезону, але й уже провів початкову підготовку до наступного року", - заявив у неділю канцлер Карл Негаммер.

В Австрії одні з найбільших газосховищ щодо чисельності населення, але до початку російського вторгнення вона чи не найбільше в ЄС залежала від російського газу.

За кілька днів до цього оголошення Негаммер отримав 1 терават-годину зрідженого газу під час відвідин Абу-Дабі. 

"Особливо у короткострокових та середньострокових заходах - зокрема, у зберіганні та диверсифікації - ми не лише виконали наші обіцянки, але в деяких випадках навіть перевиконали їх", - додав він.

Австрійський уряд у березні виділив 2 мільярди євро на зниження інфляційного навантаження, представив схему "зеленої" промисловості на 5,7 мільярда євро, яка почне розподіляти гроші в 2023 році, пообіцяв компаніям 100 мільйонів євро на допомогу у їхній відмові від російського газу та вжив багато інших заходів на тлі підвищення цін на енергоносії.

Тим часом рівень заповнення газосховищ у Німеччині досягнув 95%.

За даними Bloomberg, країни Європи накопичили більше газу, ніж їм потрібно, через різке збільшення імпорту скрапленого газу у поєднанні з незвично теплою погодою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: