Рівень заповнення газосховищ у Німеччині досягнув майже 95%

Четвер, 13 жовтня 2022, 09:38

Газосховища Німеччини заповнені майже на 95% напередодні зимового періоду.

Про це свідчать дані операторів газової інфраструктури Європи (GIE), повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Bild.

За останніми даними, рівень заповнення досягнув 94,97%. Це означає, що Німеччина наповнює сховища швидше, ніж поставила за мету. Згідно з урядовими нормами, газові сховища країни мають бути заповнені не менше ніж на 95% до 1 листопада. Обсяг газу, що зберігається на цьому рівні, приблизно відповідає загальнонаціональному споживанню у січні та лютому 2022 року.

Таким чином, федеральний уряд хоче забезпечити, щоб газові резервуари були максимально заповнені на початку опалювального періоду, і щоб Німеччина пережила зиму у теплі навіть у разі повного припинення поставок російського газу.

Проте федеральна постанова передбачає, що кожне сховище має відповідати вимогам заповнення на 95%. Зараз це не так - одні сховища заповнені понад норму, інші менше.

Однак, навіть абсолютно повних газосховищ вистачило б лише приблизно на два зимові місяці для покриття внутрішнього попиту. Тому, за даними Федерального мережевого агентства, на порядку денному залишається імпорт через термінали зрідженого газу та енергозбереження.

Глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн 7 жовтня повідомила, що газосховища ЄС заповнені на 90% напередодні зими.

Євросоюз планував заповнити свої підземні газосховища на 80% до 1 листопада на тлі можливих перебоїв постачання газу з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: