Британія вкотре застерегла РФ від використання ядерної зброї в Україні

Понеділок, 31 жовтня 2022, 22:14

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі повторив, що на Росію чекають серйозні наслідки в разі застосування нею ядерної зброї в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це Клеверлі сказав у понеділок під час виступу в британському парламенті.

Глава британського МЗС відкинув звинувачення Росії на адресу України в підготовці провокації з "брудною бомбою", назвавши їх "абсурдним твердженням" і додавши, що риторика Путіна щодо ядерної зброї є "безвідповідальною балаканиною".

У ядерному стримуванні Заходом Росії відбулася важлива зміна підходу – Кулеба

"Жодна інша країна не говорить про використання ядерної зброї. Жодна країна не погрожує Росії або президенту Путіну", – сказав Клеверлі в Палаті громад.

"Він повинен чітко усвідомлювати, що для Великої Британії і наших союзників будь-яке застосування ядерної зброї змінило б характер конфлікту. Для Росії це матиме серйозні наслідки", – наголосив він.

Як повідомлялося, на тлі активнішої риторики Росії про нібито підготовку Україною провокації з "брудною бомбою" Сполучені Штати не бачать нових ознак підготовки російської сторони до ядерного удару.

Раніше президент США Джо Байден казав, що в разі застосування ядерної чи хімічної зброї в Україні на Росію чекають наслідки – щоправда, він відмовився уточнювати, які саме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: