Прем’єрку Італії розкритикували за те, що вона взяла шестирічну доньку на саміт G20 на Балі

Середа, 16 листопада 2022, 23:31

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні в середу відповіла критикам її рішення поїхати на саміт "Групи двадцяти", який відбувся на індонезійському острові Балі, разом із шестирічною донькою Джиневрою.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Повертаючись додому після двох днів безперервної роботи над тим, щоб якнайкраще представити Італію на саміті G20 на Балі, я натрапила на неймовірні обговорення того, чи правильно було брати із собою доньку, коли я їхала на чотири дні", – написала Мелоні у Facebook.

"Питання, яке я маю задати розбурхувачам цієї пристрасної дискусії, звучить так: то ви вважаєте, що те, якою має вирости моя донька, – це ваше діло? Тому що я вам скажу: це не так", – додала італійська прем’єрка.

Які саме коментарі викликали реакцію Мелоні, вона не уточнила. Ймовірно, йдеться про колонку в газеті La Stampa під назвою "Якщо мати Джорджія поїде на Балі з Джиневрою".

"Робітники не беруть своїх дочок на фабрику, хтозна чому… Упевнений, що Мелоні без проблем провела б переговои з Китаєм, допомагаючи Джиневрі розв’язувати задачі на віднімання… Звичайно, на її місці я б провів ці три дні на Балі з дорослими, донечко, вибач, але мама рятує Італію, якщо тобі потрібно попросити тата, я скоро повернуся, почисти зуби", – йшлося в колонці.

А у колонці La Repubblica оглядачка, загалом позитивно коментуючи рішення Мелоні поїхати з Джинервою, зауважує, що "близькість з донькою є пріоритетом навіть тоді, коли держава вимагає 48 годин абсолютної участі та уваги".

Як повідомлялося, прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні, яка стала першою жінкою на цій посаді в історії країни, розпорядилася, щоб в офіційній комунікації щодо її посади використовувалася чоловіча форма.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: