Активісткам, які облили картину Ван Гога супом у Римі, загрожує до п'яти років ув'язнення

Понеділок, 7 листопада 2022, 18:53

Прокуратура Рима в понеділок розпочала розслідування дій трьох активісток групи Ultima Generazione ("Останнє покоління"), які минулого тижня облили супом картину Вінсена Ван Гога "Сіяч".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

Інцидент стався минулої п’ятниці в Палаццо Бонапарте – колишньому маєтку , де експонуються твори мистецтва. Полотно Ван Гога не постраждало, оскільки розташовувалося за склом.

Правоохоронці Рима заявили, що трьом молодим жінкам можуть бути пред'явлені звинувачення в "пошкодженні, руйнуванні, вандалізмі і незаконному використанні культурних цінностей". Вони передбачають тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.

Німецькій активістці, яка вилила пюре на картину Моне, загрожує три роки ув'язнення

Членкиня Ultima Generazione на ім'я Мікеле заявила ANSA, що "їх не турбує розслідування, і ми йдемо вперед, тому що ми хочемо привернути увагу до відповідальності справжніх злочинців".

"Уряд починає боротися з нами, тому що знає, що він є злочинцем, і ховає голову в пісок. Італійська держава є шостим найбільшим інвестором державних коштів у викопне паливо після Саудівської Аравії та Росії. Не випадково (генсек ООН Антоніу) Гутерреш щойно сказав, що "людство має зробити вибір: співпрацювати або загинути". Це слова Гутерріша, спрямовані проти злочинного уряду", – заявила вона.

Рух "Останнє покоління", який діє в кількох країнах, має на меті привернути увагу до кліматичної кризи шляхом акцій проти музейних експонатів і творів мистецтва.

Минулого місяця протестувальники, що називають себе еко-активістами групи Just Stop Oil, облили томатним супом картину Вінсента Ван Гога "Соняшники" в Національній галереї в Лондоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: