Німецькій активістці, яка вилила пюре на картину Моне, загрожує три роки ув'язнення

Вівторок, 25 жовтня 2022, 20:37

25-річній німецькій екоактивістці Мір’ям Герман, яка взяла на себе відповідальність за забруднення картини Клода Моне вартістю понад 110 мільйонів доларів, загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

Герман, яка вчиться на юриста, в понеділок у соцмережах написала: "Це була я!", підтвердивши причетність до інциденту в музеї Лейпцига. Пояснила вона свій вчинок "страхом, що в умовах кліматичної катастрофи більше немає місця для мистецтва і культури".

Федеральний міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн у коментарі Bild заявив, що дії Мір’ям Герман мають бути кваліфіковані як пошкодження чужого майна, за що їй загрожують штрафи й позбавлення волі на строк до трьох років.

Як зазначає Bild, Герман раніше була притягнена до відповідальності за те, що у вересні 2021 року вона разом із іншим активістом перекрила рух на шосе біля Мюнхена на майже дві години.

Прокуратура інкримінувала їй 1296 епізодів порушення дорожнього руху, за що їй загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Герман звільнили з-під варти за рішенням суду.

Нагадаємо, в неділю двою активістів групи Letzte Generation ("Останнє покоління") облили картопляним пюре картину "Стоги сіна" французького імпресіоніста Клода Моне, що експонується в музеї Барберіні в Потсдамі.

Картина Моне із серії "Стоги сіна" перебуває в постійній експозиції музею Барберіні з колекції мультимільярдера Хассо Платтнера, який придбав полотно на аукціоні у 2019 році за 110,7 мільйона доларів.

Подібні акції під гаслом "Що дорожче – мистецтво чи життя?" рух Letzte Generation проводить регулярно, привертаючи увагу до проблем клімату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: