Прем’єр Польщі на тлі скандалу в Європарламенті порадив "не повчати Польщу" щодо верховенства права

П'ятниця, 16 грудня 2022, 12:16

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, коментуючи корупційне розслідування у Європарламенті, заявив, що за таких умов євроінституції не мають "повчати Польщу" щодо стандартів верховенства права.

Як пише "Європейська правда", його слова наводить PAP.

"Корупція у Європарламенті - це величезний скандал. Ті, хто намагаються повчати деякі країни, включно з Польщею, про справжнє верховенство права, мали би зайнятися тим, що відбувається у їхньому власному дворі. Тому що з’ясувалося, що там великий безлад", - сказав Матеуш Моравецький. 

Він додав, що, напевно, у "катарському" скандалі були залучені справді поодинокі люди, але не варто забувати, скільки російських агентів можуть намагатися вплинути на Європарламент. "Зараз усі маски впали, і Європарламенту варто би зайнятися наведенням ладу всередині самого себе", - зазначив прем’єр. 

Як повідомлялося, Сейм Польщі до січня відклав розгляд законопроєкту про Верховний суд, ухвалення якого є вимогою Європейської комісії для розблокування коштів ЄС.

Більше про деталі суперечки між Варшавою та Брюсселем читайте у статті: Суперечка ціною в 35 млрд євро: чи піде Польща на загострення конфлікту з ЄС.

Про корупційний скандал у Європарламенті "ЄвроПравда" детально розповідала у статті "Сумки з грошима за "добре слово" про Катар"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: