КНДР заявила про випробування супутника-шпигуна

Понеділок, 19 грудня 2022, 09:48

Державні ЗМІ КНДР повідомили про проведення "важливого завершального випробування" для розробки супутника-шпигуна, яке Північна Корея планує завершити до квітня наступного року.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", пише агентство AFP.

Це повідомлення з'явилося на наступний день після того, як військові Сеула виявили запуск Пхеньяном двох балістичних ракет середньої дальності, що стало останнім за рік безпрецедентним випробуванням зброї Північної Кореї.

ЄС розширив санкції проти КНДР через розробку балістичних ракет

Аналітики кажуть, що розробка такого супутника забезпечить Північній Кореї прикриття для випробувань заборонених міжконтинентальних балістичних ракет, оскільки вони мають багато спільних технологій.

За словами представника Національного управління аерокосмічного розвитку Північної Кореї (NADA), ці запуски були "важливим завершальним етапом випробувань для розробки розвідувального супутника".

Проведене з космодрому Сохе недільне випробування підтвердило "важливі технічні показники", включаючи роботу камери в космосі, а також можливості обробки і передачі даних, зазначив представник.

Державні засоби масової інформації КНДР також повідомили, що носій з тестовим супутником, який включав камери, передавачі і приймачі зображень, досяг висоти 500 кілометрів, коли був запущений під великим кутом.

Розробка військового розвідувального супутника була одним із ключових оборонних проектів Пхеньяна, представлених лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у минулому році.

Пхеньян здійснив два запуски на початку цього року, стверджуючи, що випробовував компоненти для розвідувального супутника, які, за словами Сполучених Штатів і Південної Кореї, ймовірно, включали компоненти його нової міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-17".

Днями стало відомо, що Пхеньян провів випробування твердопаливного двигуна великої потужності, який, на думку експертів, дозволить йому швидше та мобільніше запускати балістичні ракети.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: