Проросійський експрезидент Молдови Додон розглядає створення нової партії

П'ятниця, 23 грудня 2022, 16:22

Експрезидент Молдови, відомий прихильністю до РФ, розповів, що може створити свою партію, до якої ввійде більша частина членів Партії соціалістів Молдови.

Про це йдеться в публікації Newsmaker, пише "Європейська правда".

Додон розповів, що він розглядає три варіанти свого майбутнього в політиці.

У молдовського експрезидента Додона знайшли $250 тисяч доходів незрозумілого походження

"Є кілька сценаріїв. Я можу повернутися в Партію соціалістів (ПСРМ). Потрібно подивитися, допоможе це партії на цьому етапі чи ні. Є варіант, що я створю власну партію, рух, більш промолдовський, без акценту на геополітичний вектор. Є варіант, що я взагалі піду з політики. Варіанти є, тільки невідомо, який із них кращий і що буде з ПСРМ", - сказав Додон 22 грудня в ефірі передачі Morari.live на N4.

Він заявив, що якщо він і створить свою партію, то більшість членів ПСРМ приєднаються до нього, оскільки члени ПСРМ для нього "як сім'я".

"Вони для мене як сім'я, навіть ті, хто багато чого робив і продовжують робити за моєю спиною, я все це знаю. Але я не злопам'ятний, у мене просто хороша пам'ять. Але очевидно, що команда ПСРМ для мене ближча. І навіть якщо я створю нову формулу, очевидно, що більша частина команди буде там", - заявив Додон.

Він зазначив, що не поспішає ухвалювати рішення і поки їздить районами та розмовляє з людьми, запитує їхню думку з цього приводу.

Додон відмовився засуджувати ракетні удари РФ: "Лише якщо нападуть на нас"

Напередодні Партія соціалістів "засудила зраду" і виключила з формування шістьох осіб. Трохи раніше депутат парламенту Гайк Вартанян заявив про вихід із фракції Блоку ПСРМ-ПКРМ, щоб приєднатися до партії мера Кишинева Іона Чебана. 

До слова, Чебан, за даними останніх опитувань, лідирує у списку електоральних симпатій громадян Молдови.

Як повідомлялося, Ігор Додон перебував під домашнім арештом з 26 травня у зв’язку з так званою справою про "кульок" - що отримала назву за відеозаписом, на якому видно, як Додон отримує чорний пакет від колишнього "володаря Молдови", олігарха й лідера Демпартії Влада Плахотнюка. 

6 жовтня прокуратура повідомила про завершення розслідування, 17 жовтня почався судовий розгляд справи. За версією прокурорів, Додон отримав від Плахотнюка від 600 тисяч до мільйона доларів США, кошти мали піти на витрати партії. 

Додон відкидає звинувачення і називає справу політичною. 

18 листопада Додона перевели з-під домашнього арешту під судовий контроль.

Про те, як "улюбленим політиком" Кремля замість Додона та Партії соціалістів може стати інша політсила, дивіться у відеоблозі та читайте у статті: Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: