Німеччина готує план захисту критичної інфраструктури від російських загроз

Середа, 7 грудня 2022, 17:32

Уряд Німеччини ухвалив стратегічний документ, у якому викладаються нові правила, спрямовані на вирішення і поліпшення фізичного захисту критично важливих інфраструктур на федеральному рівні.

Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

"З початку злочинної агресивної війни Росії проти України ситуація з безпекою в Німеччині змінилася. Ми дуже серйозно ставимося до наявних загроз - і ми вживаємо заходів", - сказала міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Уряд визначить області, що потребують особливого захисту, і встановить обов'язкові стандарти, яких мають дотримуватися оператори критично важливих інфраструктур.

Це, ймовірно, передбачатиме збільшення інвестицій у фізичний захист, як-от паркани, а також найм більшої кількості співробітників служби безпеки.

Європейські політики зосередили свою увагу на захисті критичної інфраструктури після того, як у вересні вибухи зруйнували газопроводи Nord Stream 1 і 2, що з'єднують Росію з Німеччиною.

Збиток підкреслив вразливість енергетичних мереж Європи, що стало ще більш очевидним у жовтні, коли в Німеччині були перерізані радіокабелі, що на кілька годин зупинило залізничне сполучення, а Норвегія почала виявляти "аномально високу" активність безпілотників поблизу своїх морських енергетичних об'єктів.

Напередодні Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини закликало німецькі установи до більшої пильності у зв’язку із загрозами шпигунства, незаконного використання безпілотників, а також диверсій на об’єктах критичної інфраструктури.

Раніше Німеччина й Норвегія спільно звернулися до Північноатлантичного Альянсу з проханням координувати захист підводної інфраструктури Європи на тлі атак на російські газопроводи "Північний потік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: