У Німеччині провели масштабне тестування системи оповіщення про небезпеку

Четвер, 8 грудня 2022, 15:25

У Німеччині у четвер 8 грудня провели масштабне тестування системи оповіщення про надзвичайні ситуації.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

Три провайдери мобільного зв’язку - Vodafone, Telefónica та Deutsche Telekom - об 11 ранку розіслали спеціальні сповіщення, як текстові, так і звукові. На новіших телефонах вони мали пролунати незалежно від того, чи включено режим "не турбувати", але на старіших моделях могли надійти лише частково чи не прийти зовсім. 

На додачу, сповіщення розсилали також через спецдодатки та проводили тестові оповіщення через радіо, телебачення та електронні табло у громадському просторі. 

Мета тестування - переконатись, що за необхідності усі наявні системи спрацюють швидко та ефективно. Одним з ключових стимулів для перевірки й покращення системи оповіщень стала катастрофічна повінь на північному заході країни влітку 2021 року з численними жертвами. 

Про тестування мешканців попереджали заздалегідь, аби люди знали, що йдеться не про реальну тривогу. На тлі цього у Телеграм-чаті німецьких коронаскептиків і прихильників теорій змов закликали влаштувати собі "день офлайн", нібито через те, що у такий спосіб можуть влаштовувати додаткове стеження за користувачами телефонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: