На Білорусь чекає ще більше санкцій через розміщення ядерної зброї РФ – прем'єр Польщі

Вівторок, 28 березня 2023, 16:11

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у вівторок попередив, що на Білорусь чекатимуть подальші санкції у зв’язку з намірами Росії розмістити на її території тактичну ядерну зброю.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це він заявив у вівторок на пресконференції в Бухаресті.

За словами Моравецького, він веде щоденні переговори з іншими лідерами Європейського Союзу про 11-й пакет санкцій проти Росії, який міститиме більше заходів, спрямованих на Білорусь – близького союзника Москви.

"Цей крок, зроблений Росією... оголошення про розміщення ядерної зброї в Білорусі, безумовно, призведе до оголошення додаткових санкцій, рівень санкцій буде набагато суворішим для режиму (Александра. – Ред.) Лукашенка", – наголосив польський прем'єр-міністр.

Ядерний удар по дружбі з Китаєм: як шантаж НАТО зашкодив Путіну і не приборкав Захід

Він також нагадав, що Варшава розглядає можливість подальшого обмеження руху на білоруському кордоні.

"Ми межуємо з Білоруссю і в межах наших двосторонніх відносин розглядаємо можливість посилення параметрів пасажирських і вантажних перевезень, щоб послати сигнал, що ми не приймаємо дій, які служать Росії в її агресивних діях в Україні", – підкреслив Моравецький.

Нагадаємо, минулого тижня президент Росії Владімір Путін заявив, що у Білорусі до липня розмістять тактичну ядерну зброю і порівняв власні ядерні плани з розміщенням США своєї зброї в Європі. Він наполягав на тому, що Росія не порушить обіцянки щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

Міністерство закордонних справ Білорусі також заявило, що розміщення ядерних боєзарядів РФ на території країни без передання Мінську контролю за ними не суперечить міжнародному праву, та вказали на аналогічну практику НАТО.

Детальніше про наміри РФ щодо ядерної зброї у Білорусі дивіться у відеоблозі ЄвроПравди.

Читайте також: Ошийник для Лукашенка: як тактична ядерна зброя РФ змінить розклади у Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: