Президентка Єврокомісії обговорила зі Шмигалем експорт українського зерна

Вівторок, 9 травня 2023, 16:59

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в ході візиту до Києва зустрілась із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Про це вона написала у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Ми зосередилися, зокрема, на швидкому відновленні та реконструкції (України – ред.) у контексті Лондонської конференції (з питань відновлення України), експорті українського зерна, прогресі у виконанні 7 кроків для вступу до ЄС", – зазначила президентка Єврокомісії.

У свою чергу Шмигаль підтвердив у Telegram обговорення експорту українського зерна і подякував за підтримку ініціативи президента Зеленського щодо створення координаційної групи для моніторингу відповідних проблемних питань.

"Обговорили виконання семи рекомендацій Єврокомісії, які ми отримали при здобутті статусу кандидата. Перебуваємо на завершальному етапі щодо їх виконання та тісно співпрацюємо з ЄС на всіх рівнях. Також торкнулися питання роботи Міжвідомчої координаційної платформи донорів. Дякую Урсулі фон дер Ляєн за особисте лідерство у підтримці України та Європейській комісії за потужну всебічну допомогу. Наближаємо реалізацію нашої амбітної мети — набуття повноправного членства України в ЄС", – додав Шмигаль.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 9 травня у вівторок прибула з візитом до Києва, щоб відзначити День Європи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: