Норвегія очікує зсувів ґрунту, лавин і сильних дощів після найбільшого за 30 років шторму

Фото
П'ятниця, 2 лютого 2024, 12:12

Норвезька влада випустила у п'ятницю кілька попереджень про зсуви ґрунту та лавини на півдні країни після найбільшого за 30 років шторму.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

В південній частині протягом доби очікується дощ з інтенсивністю опадів до 100 мм за добу. Управління водних ресурсів та енергетики оголосило найвищий рівень лавинної небезпеки для більшої частини південної та центральної Норвегії на найближчі дні.

 
AP

Влада попереджає, що в північній частині країни можуть в найкоротші терміни перекрити дороги. Шторм, який норвезькі метеорологи назвали "Інгунн", подекуди досягав швидкості до 180 кілометрів на годину.

Реклама:

Поліція південно-східної Норвегії повідомила про кілька аварій, зокрема про з'їзд шкільного автобуса з дороги через ожеледицю. Ніхто не постраждав.

Через сильний вітер, дощ та сніг зірвало дахи, скасували авіарейси та залишили тисячі людей без електрики. Крім того, фіксували затоплення, а оператори поромів призупинили роботу.
Надходили поодинокі повідомлення про закриття шкіл, доріг, тунелів і мостів.

Водночас у п'ятницю відновилися рейси в аеропорті міста Тромсе в Арктиці після того, як близько 200 пасажирів були змушені ночувати там.

Раніше влада Норвегії попередила, що країну очікує найпотужніший шторм за останні три десятиліття, і закликала людей не виходити на вулицю.

Нагадаємо, влітку дощі, що випали в Норвегії, призвели до евакуації тисяч людей

Шторм "Ганс" пройшов Північною Європою, спричинивши перебої у транспортному сполученні, повені та відключення електроенергії. Щонайменше троє людей тоді загинули.

Дамба гідроелектростанції на південному сході Норвегії частково зруйнувалася, коли вода прорвалася крізь неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: