Президентка Грузії різко відреагувала на дії поліції під час акції проти "іноагентства"

Новини — Понеділок, 15 квітня 2024, 22:09 —

Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі розкритикувала перешкоджання поліцією акції протесту у Тбілісі проти ухвалення так званого закону про "іноагентів", який викликав обурення громадянського суспільства й Заходу.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", вона написала у Twitter (X).

"Масова мирна демонстрація громадянського суспільства в Тбілісі проти "російського закону". "Спецназ" із водометами і газовими балончиками готовий перейти до дій проти мирних громадян, які захищають своє європейське майбутнє. Тривають арешти. Грузія не піддасться новій совєтизації!" – написала Зурабішвілі.

Її твіт з’явився на тлі повідомлення про те, що юридичний комітет парламенту Грузії – із засідання якого вигнали опозицію – підтримав закон про "іноагентів", а у Тбілісі на акції протесту стало відомо про перші затримання.

У Тбілісі почались затримання на акції проти закону про "іноагентів"

Нагадаємо, 15 квітня у парламенті Грузії – попри хвилю критики від західних партнерів і обурення всередині країни – почали обговорення суперечливого проєкту "Про прозорість іноземного впливу", який порівнюють з російським законом "про іноагентів".

Грузинська влада вже намагалася схвалити цей проєкт навесні 2023 року, але змушена була відкликати його під тиском масштабних протестів і позиції Заходу. 

Читайте також пояснення "ЄвроПравди", навіщо влада Грузії йде на конфлікт з ЄС, висуваючи такі ініціативи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: