Україна та НАТО обговорили деталі роботи першого спільного центру в Бидгощі

Новини — Вівторок, 23 квітня 2024, 16:37 —

Представники України та Північноатлантичного альянсу на засіданні в Польщі обговорили план роботи на травень для підготовки до Вашингтонського саміту НАТО, зокрема створення Спільного аналітичного, тренувального та освітнього центру Україна-НАТО (JATEC).

Як повідомляє "Європейська правда", про це 23 квітня сповістило Міністерство оборони України.

Спільний план роботи Києва та Альянсу охоплює зокрема розробку концепції для фінального погодження перед самітом у Вашингтоні, а також деталі роботи майбутнього спільного центру JATEC.

Йдеться про ⁠остаточне узгодження структури центру, ⁠проєкт фінансових витрат, залучення людського ресурсу та ⁠розробку пропозицій з питань звʼязку та обміну інформацією, уточнюють у Міноборони.

Реклама:
У Польщі почала працювати команда із запуску першої спільної інституції України та НАТО

"Результати засідання у Польщі – ще один крок для становлення Центру як інституції, спрямованої на посилення співпраці України з Альянсом", – прокоментував заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

Нагадаємо, рішення про запуск JATEC ухвалили за результатами засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони 15 лютого 2024 року. 

Завданнями Центру стануть спільний аналіз та узагальнення досвіду в сфері оборони та безпеки, удосконалення системи підготовки та військової освіти, сприяння підвищенню взаємосумісності, розвиток спроможностей Сил оборони України.

Робота Центру буде спрямована на досягнення повної взаємосумісності ЗСУ та сил країн НАТО.

Детально про лютневу зустріч міністрів у Брюсселі дивіться у відеопоясненні "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: