Голова МВС Литви хоче перевірити президента через заяву про напад на соратника Навального

Новини — Вівторок, 23 квітня 2024, 19:23 —

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте просить генеральну прокуратуру перевірити оприлюднення президентом Гітанасом Науседою інформації про затримання людей, підозрюваних у нападі на російського опозиціонера Леоніда Волкова.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Білотайте вважає, що заява Науседи про затримання підозрюваних у нападі на Волкова в Польщі "завдала шкоди взаємній довірі між литовськими та польськими співробітниками, а також могла нашкодити досудовому розслідуванню".

"Важливо з'ясувати обставини, щоб така шкідлива практика, коли політики коментують розслідування раніше за співробітників, не повторювалася", – додала голова литовського МВС, назвавши дії Науседи "безвідповідальною риторикою".

Реклама:
Президент Литви посперечався з главою МВС через підозрюваних в нападі на соратника Навального

Сам Науседа, коментуючи закиди Білотайте, риторично запитав, чи має намір міністерка притягнути до відповідальності і прем'єр-міністра Дональда Туска – який також заявив про затримання підозрюваних.

"Ми оцінюємо звернення міністра як безвідповідальну дію і політиканство на тлі виборів, що наближаються", – заявили в канцелярії президента Литви.

Напад на Леоніда Волкова у Вільнюсі стався ввечері 12 березня біля його будинку. Нападник почекав, поки той припаркується на подвір'ї, після чого вибив молотком вікно в машині, розпорошив в очі сльозогінний газ і почав бити Волкова. Внаслідок нападу у нього була зламана рука. 

Спецслужби Литви припускають, що за нападом на Волкова стоять російські спецслужби і атака була пов’язана з наближенням президентських "виборів" у Росії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: