Президент Фінляндії назвав найкращий спосіб, щоб уникнути війни

Новини — Середа, 24 квітня 2024, 10:11 —

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що його країна разом зі Швецією, які нещодавно приєднались до НАТО, мають відігравати важливу роль у підтримці миру, водночас він закликав "менше говорити і більше готуватись" до потнеційної війни, щоб її уникнути.

Про це він сказав під час візиту до Стокгольма, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Під час візиту Стубб обговорив питання оборони, в тому числі нинішню військову риторику Заходу, яка, за його словами, останнім часом стала досить агресивною.

"Найкращий спосіб уникнути війни – це менше говорити і більше готуватися. Я думаю, що ви відчуваєте те ж саме. Це цілком зрозуміло. Наші телеекрани заполонили війни в Європі та на Близькому Сході", – зазначив фінський президент.

Реклама:

Він додав, що ця риторика "може легко порушити почуття безпеки і віри в майбутнє у молодих поколінь".

За словами Стубба, "Фінляндія і Швеція відіграють важливу роль у просуванні миру", зазначивши, що хоча "це звучить парадоксально", але саме тому "ми хочемо мати сильну армію і саме тому ми вступили до НАТО".

Фінський президент і раніше критикував розмови західних лідерів про те, що наступною жертвою нападу Росії може стати хтось із членів НАТО, й натомість закликав до активної підготовки до військових дій.

Також Стубб заявляв, що не турбується з приводу анонсованих планів Росії збільшити військову присутність біля кордонів Фінляндії через її вступ у НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: