Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку

Новини — Середа, 24 квітня 2024, 22:24 —

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван визнав, що через неспроможність Конгресу схвалити додаткове фінансування для України російські сили змогли захопити частину територій на сході.

Про це він сказав під час брифінгу в Білому домі 24 квітня, повідомляє "Європейська правда".

Коментуючи схвалення додаткового фінансування для союзників США, зокрема для України, Салліван визнав, що на цей процес пішло "надто багато" часу.

"Наслідки затримки відчули в Україні. За останні пів року Україна була змушена економити боєприпаси, і це призвело до втрати частини території на сході, зокрема Авдіївки", – додав радник Байдена.

Реклама:

Він додав, що сьогоднішній пакет військової допомоги США на 1 мільярд доларів "є чудовою новиною для України", але українські Збройні Сили все ще перебувають під жорстким тиском на полі бою.

ЗМІ стверджують, що ATACMS є і в новому пакеті зброї для України на $1 млрд

"І цілком можливо, що Росія може здобути додаткові тактичні досягнення", – вказав Салліван, згадавши, зокрема, спроби наступу російських сил ціною значних втрат на місто Часів Яр і населені пункти на захід від Авдіївки.

"Факт полягає в тому, що в нас піде певний час, аби вийти з тієї ями, яку утворила піврічна затримка до схвалення Конгресом додаткового фінансування", – підсумував представник Білого дому.

Як повідомлялось, президент США Джо Байден 24 квітня підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Одразу після цього США оголосили про пакет військової допомоги Україні вартістю 1 мільярд доларів.

Читайте також: Обережні Штати Америки. Які проблеми у підтримці України не знімає рішення Конгресу США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: