Європа в твоєму місті. Молодіжна ініціатива оголошує «мобілізацію» до 13 травня

Середа, 13 травня 2015, 09:07 — Ольга Гуртовенко

Ми часто говоримо про те, що Україна "рухається до Європи", але рідше – про те, що Україна вже є Європою та створює нову Європу. Що бути європейським суспільством – означає змінюватися зсередини, не чекати рішень згори і бути креативним, розумним та ініціативним.

Громадські активісти Івано-Франківська проводять громадський контроль маршруток у місті; активісти Чернігова доклали зусиль до створення Чернігівського освітнього дому прав людини, а в Хмельницькому – займаються організацією коворкінгу для молоді.

І такі історії знайдуться у кожному місті в Україні.

Питання розвитку міст – це майже завжди питання до власне їхніх мешканців. Бо кому, як не нам, краще знати, які вулиці в місті потрібно освітлити, скільки клумб біля центральної площі потрібно висадити, щоб стало приємно гуляти вихідними, чи скільки музичних фестивалів треба влаштувати, щоб підвищити привабливість міста для туристів.

Природно, одному проводити реформи важко.

Саме тому є чудова можливість зустрітися зі своїми однодумцями в креативному просторі рідного міста і подумати над ключовими проблемами міста та способами їх вирішення.

Виключно для цього 16 травня 2015 року в п'яти містах України: Києві, Одесі, Львові, Тернополі та Житомирі – відбудуться конкурси молодіжних проектів "Моє європейське місто".

13 травня – останній день подання заявок на участь у конкурсі.

Цей захід безкоштовний та відкритий для всіх тих, хто не тільки бачить проблеми міста, а й готовий допомогти своєму місту стати відкритим до змін, конкурентоздатним, привабливим для інвестицій та ще більш європейським.

Він проходитиме під егідою Представництва Європейського союзу в Україні в рамках інформаційної кампанії "Будуймо Європу в Україні" та є частиною програми Днів Європи в Україні.

В якому форматі відбуватиметься захід?

До участі запрошуються до 40 активістів з кожного міста, в якому відбуватимуться хакатони. Учасники за допомогою модераторів розроблятимуть ідеї проектів у групах по 7–8 осіб. Кожна група обере одну проблему, проект вирішення якої і представить як результат своєї роботи. Після презентації проектів учасники шляхом анонімного голосування оберуть один найкращий проект, який отримає інформаційну підтримку.

Де дізнатися деталі проведення хакатону свого міста?

12 травня – захід вже відбувся в Краматорську.

16 травня – Одеса.

16 травня – Київ.

16 травня – Львів.

16 травня – Тернопіль.

16 травня – Житомир.

Такий конкурс молодіжних проектів стане чудовим приводом не тільки продемонструвати свою готовність та зацікавленість у вирішенні проблем міста, а й отримати можливість інформаційної підтримки найкращих проектів від Представництва Європейського союзу в Україні та місцевої влади.

Можливо, так, крок за кроком, ми припинимо говорити про нестачу потенціалу міст для модернізації і зможемо пришвидшити процеси розвитку регіонів та України загалом.

За детальнішою інформацією щодо хакатону та інших заходів в рамках проведення Днів Європи в Україні–2015, звертайтеся:

Ольга Сушицька, телефон +38(067)2436355, osushytska@internews.ua

Ольга Гуртовенко, телефон +38(050)8202777, ogurtovenko@internews.ua

 

Автор:

Ольга Гуртовенко 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.