Рада Європи підтримує відкриття в Україні мережі офісів з реформи місцевого самоврядування

П'ятниця, 17 квітня 2015, 14:21

Рада Європи підтримує ініціативу Мінрегіонбуду щодо відкриття мережі офісів з реформи місцевого самоврядування в Україні.

Церемонія підписання спільної заяви про співробітництво зі зміцнення місцевого самоврядування в Україні відбулась у п’ятницю у Страсбурзі, повідомляє сайт Кабміну.

"Сторони підтвердили необхідність децентралізації влади у повній відповідності до міжнародних зобов’язань України та згідно з європейськими стандартами, а також вказали, що "однією з основних перешкод децентралізації є надмірна подрібненість територіальних громад України", - йдеться у повідомленні.

Мінрегіонбуд та РЄ домовились "співпрацювати в межах своєї компетенції для забезпечення сприяння функціонуванню мережі з 25 офісів з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади з метою посилення інституційного, адміністративного та експертного забезпечення реформи на місцевому і регіональному рівні".

Крім того, буде створено Експертну групу на центральному рівні (Центральний офіс) для взаємодії з регіонами, моніторингу результатів комунікаційної кампанії, проведення соціологічних досліджень, призначено старшого експерта в кожному офісі, діяльність якого фінансуватиметься за рахунок коштів Ради Європи.

Спільна робота також передбачає здійснення моніторингу впровадження реформ на регіональному рівні, узагальнення інформації щодо проблемних питань та внесення пропозицій Уряду щодо шляхів їх вирішення.

Діяльність, що здійснюватиметься Радою Європи із забезпечення сприяння функціонуванню мережі офісів фінансуватиметься за рахунок коштів, визначених Радою Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: